Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi az MLS-ben folytathatja – sajtóhír

A nemzetközi sajtóban futótűzként terjedt el a hét elején, hogy a Paris Saint-Germain hétszeres aranylabdás argentin klasszisa mire készül európai karrierje végeztével…

(Photo by Aurelien Meunier/Getty Images)

A Fox Soccer információi szerint Lionel Messi a Paris Saint-Germain csapatával való, 2023-ig érvényes szerződése lejárta után az MLS-ben szereplő Inter Miami csapatában készül folytatni pályafutását, ahová David Beckham klubtulajdonos nagy erőkkel csábítja.

A 34 éves argentin klasszis múlt nyáron hagyta el másfél évtized után a Barcelona csapatát, és szerződött a PSG-hez. Messi a statisztikákat tekintve profi karrierje egyik leggyengébb idényét futotta, hiszen 33 mérkőzésen mindössze 11 találat fűződött a nevéhez 13 előkészítése mellett. Minden bizonnyal nem sikerült tökéletesen beilleszkednie új csapatába és/vagy nem igazán érzi jól magát Párizsban. Jövőjével kapcsolatban folyamatosan jelennek meg újabb és újabb pletykák.

Amerikai sajtóhírek értelmében Messi 35 százalékos részesedést vásárolhat az Inter Miami csapatában, melynek a játékosa is lehet jövő nyártól. A floridai csapat társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Jorge Mas nem rejtette véka alá szándékait:

“Leo Messi még mindig a világ egyik legjobb játékosa, a képességei nem csökkentek. Én és David Beckham kapcsolatban állunk vele. Amikor távozik a PSG-től, szeretnénk, ha hozzánk csatlakozna és a közösségünk tagja lenne. Megtörténhet? Mi mindent elkövetünk érte. Optimista vagyok és hiszek benne. Ez egy remek lehetőség.”

Messi korábban már többször is utalt rá, hogy az európai karrierje végeztével egyszer nagyon szívesen próbálná ki magát az Egyesült Államokban. Ugyanakkor az argentin szurkolók már azt várják epekedve, hogy mikor tér haza hozzájuk, és a Barcelona háza táján is időről időre felmerül a visszatérésének lehetősége.