Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B Playoff: Lapadula hajrábeli góljával előnyben a Benevento – videóval

Az első forduló mérkőzéseinek lebonyolítása után négy csapat maradt versenyben az olasz másodosztály (Serie B) rájátszásában, és kedd este meg is rendezték az első elődöntő-párharc első felvonását…

(Photo by Ciro Santangelo/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

A három fordulóból álló Playoff küzdelmeibe a harmadik és a negyedik helyezett az elődöntőben kapcsolódott be be. Az egyes párharcokban a bajnokságban jobb helyen záró csapat játszhatja a visszavágót hazai környezetben, és annak az összetett döntetlen is elég a továbbjutáshoz. Az előző fordulóból idegenbeli sikerével továbbjutó Benevento fogadta a most csatlakozó Pisát, amely a kiemeltje ennek a párharcnak.

Az első játékrész során a Stregoni markáns fölényben futballozott, azonban Lapaduláék próbálkozásai kevés próbatétel elé állították a vendégek rutinos brazil kapusát, Nicolást. A jelentős hazai fölény ellenére nem született találat az első 45 perc alatt. A folytatásban sem változott jelentősen a játék képe, továbbra is a Benevento bizonyult aktívabbnak, ugyanakkor a vendégek ellenakciói révén többször is veszélyes helyzetet tudtak kialakítani. Húsz perccel a vége előtt hosszas videózás után végül nem ítéltek büntetőt a házigazda javára. A hajrában a mérkőzést a Nerazzurri színeiben végig játszó Nagy Ádám sárga lapot kapott. Amikor már úgy nézett volna ki, hogy a felek belenyugodnak a gól nélküli döntetlenbe, azonban a 85. percben egy kapu elé ívelt lecsorgó labdát a múlt fordulóban is továbbjutást érő gólt szerző Gianluca Lapadula Nicolás kapus lábai között vágott a hálóba. Ezzel az egy találattal pedig a Benevento minimális lépéselőnybe került a szombati visszavágó előtt, melyen viszont a Pisának már egy egygólos siker elég lenne a továbbjutáshoz.

Serie B Playoff, elődöntő, első mérkőzés:
Benevento – Pisa 1-0 (0-0)

Gólszerző: Lapadula (85.), ill.

Serie B Playoff, az első forduló eredményei:

Ascoli – Benevento 0-1
Brescia – Perugia 3-2 – hosszabbítás után

Serie B Playoff, az elődöntők menetrendje:

Első mérkőzések:
Benevento – Pisa 1-0
Brescia – Monza szerda, 20:00

Visszavágók:
Pisa – Benevento szombat, 18:00
Monza – Brescia vasárnap, 21:00