Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette új vezetőedzőjét a Benfica – hivatalos

A portugál bajnokságban (Liga NOS) szereplő Benfica hivatalos oldalán keresztül jelentette be a csapat új vezetőedzőjét. 

 (Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

A Benfica bejelentette, hogy Roger Schmidt veszi át a csapat irányítását a 2022/23-as szezontól. Az 55 éves szakember Nelson Verissimo helyre érkezik, aki decemberben vette át a menesztett Jorge Jesus munkáját.

A német tréner eddig a PSV Eindhovent irányította, szerződése pedig most járt le, de a személyes feltételekben már korábban megegyeztek a portugálokkal. A holland klubnál Ruud van Nistelrooy lesz a vezetőedző a következő három évben.

A portugál bajnokság már véget ért, a Benfica pedig a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő harmadik helyen végzett a tabellán.

Schmidt korábban megfordult többek között a Red Bull Salzburgnál és a Bayer Leverkusennél is, majd 2017-től Kínában dolgozott a Beijing Guoannál, ahonnan 2019-ben menesztették. A PSV-nél 2020-ban nevezték ki vezetőedzőnek, ahol tavaly holland szuperkupát, az idén pedig Holland Kupát nyert, míg a bajnokságban a második helyen végzett az idényben.