Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B Playoff: a döntő kapujában a Monza – videóval

Az első forduló mérkőzéseinek lebonyolítása után már az elődöntők zajlanak az olasz másodosztály (Serie B) rájátszásában, ahol a keddi összecsapást követően szerdán újabb meccset rendeztek…

(Photo by Alessio Morgese/NurPhoto via Getty Images)

A három fordulóból álló Playoff küzdelmeibe a harmadik és a negyedik helyezett az elődöntőben kapcsolódott be be. Az egyes párharcokban a bajnokságban jobb helyen záró csapat játszhatja a visszavágót hazai környezetben, és annak az összetett döntetlen is elég a továbbjutáshoz. Az előző fordulóból hosszabbításban továbbjutó Brescia látta vendégül a most csatlakozó Monzát, amely a kiemeltje ennek a párharcnak.

Két lombardiai csapat egymás elleni rangadóján a házigazda hamar magához ragadta a vezetést. A hetedik percben egy gyors ellenakció végén egy menteni igyekvő hátvédről lecsorgó labdát Stefano Moreo vágott be közelről a hosszú felsőbe. Szép lassan felébredtek a vendégek, és az első negyedóra végén Carlos Augusto fejes kerülte el nem sokkal Joronen ketrecét. A Bresciának két kényszerű cserét is végre kellett hajtania még az első félóra alatt, miután mindkét kezdő szélső védője, Huard és Sabelli megsérült. A szünet előtt az irányítást egyre inkább átvevő Brianzoli kiegyenlítette a mérkőzés állását, miután a kapu előterében egy átlövés kipattanóját begyűjtő Ciurria a középre játszott Christian Gytkjaerhez, aki közelről könnyedén bevette a hazaiak kapuját. A szünet után büntetőhöz jutottak a vendégek, melyet Gytkjaer értékesített, így duplájával egymaga megfordította a mérkőzés állását. A hátrányba kerülést követően a házigazda próbálkozott többet, de az igyekezetük nem járt sikerrel, Di Gregorio kapus és a monzai védelem kiválóan állta a sarat a lefújásig. A vendégek 2-1-es sikere azt jelenti, hogy a Bresciának minimum két góllal nyernie kéne az idegenbeli visszavágón, különben a Monza jut be a rájátszás döntőjébe.

Serie B Playoff, elődöntő, első mérkőzés:
Brescia – Monza 1-2 (1-1)

Gólszerzők: Moreo (7.), ill. Gytkjaer (44., 56. – a másodikat büntetőből)

Serie B Playoff, az első forduló eredményei:

Ascoli – Benevento 0-1
Brescia – Perugia 3-2 – hosszabbítás után

Serie B Playoff, az elődöntők menetrendje:

Első mérkőzések:
Benevento – Pisa 1-0
Brescia – Monza 1-2

Visszavágók:
Pisa – Benevento szombat, 18:00
Monza – Brescia vasárnap, 21:00