Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezte új edzőjét a szebb napokat is látott csapat – HIVATALOS

Az argentin bajnokság (Copa de la Liga Profesional) idei első kiírásában újfent mérsékelten szereplő San Lorenzo csapata hosszas találgatást követően kinevezte új vezetőedzőjét…

 

Az argentin első osztályú San Lorenzo csapata a klub egykori ikonikus alakja, Rubén Dario Insúa személyében nevezte ki újdonsült vezetőedzőjét.

A 61 esztendős Buenos airesi tréner legutóbb a perui Binacional csapatánál dolgozott, korábban számtan dél-amerikai csapat kispadján fordult meg: a teljesség igénye nélkül az ecuadori Barcelona SC, a kolumbiai Deportivo Cali és a bolíviai Bolívar edzője is volt, Argentínában utoljára a Talleres Córdoba kispadján tevékenykedett 2008-ban. Insúa mindemellett igazi klublegenda az egykori 15-szörös bajnoknál, hiszen 1978 és 1985 között több mint 200 tétmeccset játszott a klub színeiben, 2002-2003 táján pedig már edzőként is irányította az együttest. Sőt, 2002-ben az ő segítségével nyerték meg az akkor újonnan életre hívott Copa Sudamericana első kiírását.

A 2004-es Libertadores-kupa-győztes csapat a tavalyi második kiírásban csak a 21. helyen végzett a 26 csapatos mezőnyben, míg az idei első bajnoki idényben 14-es csoportjukban a tizedik pozíciót csípték meg, jócskán lemaradva a rájátszástól.

Insúa a csapat kispadján az idei sorozat előtt kinevezett Pedro Trogliót váltja.