Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: újabb kapusától szabadult meg a Dortmund – Merre tovább?

Újabb neves kapus távozik a keretfrissítés előtt álló Borussia Dortmundtól. A sárga-feketék ugyan jelenleg edző nélkül tengetik a napjaikat, de az illetékesek már javában alakítgatják a megfelelő játékos-anyagot a következő idényre.

Korábban a volt első számú kapus, Roman Bürki távozását jelentették be. A 31 esztendős svájci portás az MLS-ben jövőre debütáló St. Luis City első igazolásai közé tartozik. A Missouri állambeli város klubja ráadásul ingyen szerezte meg Bürki játékjogát. És most ilyen jó üzletet kötött az FC Basel is. A piros-kékek ugyanis a még egy évig érvényes szerződése ellenére díjmentesen kapták meg a Dortmundtól Marwin Hitz játékjogát. A 34 éves portás szinte egész pályafutása során csak a megbízható cserekapus szerepét tölthette be, ahogy a Dortmundban, úgy a Wolfsburgban is. Hitz csak a Bundesliga és a Bundesliga 2 között ingázó Augsburgnál védhetett rendszeresen.

A korábban két felnőtt válogatottságig jutó Hitz a hazájába visszatérve 2025-ig írt alá megállapodást a Basellel. A bázeliek pedig a jelek szerint nagyon bíznak az idősebb, tapasztaltabb játékosokban, lévén télen szerződették a magyar válogatott veterán csatárát, Szalai Ádámot is.

A Dortmund egyelőre jól áll a transzferpiacon. A védelem megerősítésére megszerezte Niklas Sület (Bayern München) és Nico Schlotterbecket (Freiburg), valamint a támadások elősegítéséhez Karim Adeyemit (RB Salzburg). Azonban arról egyelőre nincs információnk, hogy kapusfronton mekkora a mozgolódás.