Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Borussia Dortmund is megvált vezetőedzőjétől! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy közös megegyezéssel felbontották a vezetőedző, Marco Rose szerződését.

(Photo by Alexandre Simoes/Borussia Dortmund via Getty Images)

A Borussia Dortmund közleménye szerint a felek tegnap folytattak igen “intenzív” tárgyalásokat, amelyet követően az a döntés született, hogy elválnak az útjaik Marco Roséval. Az ügyben Hans-Joachim Watzke vezérigazgató szólalt meg:

Egyikünk számára sem könnyű ez a nap. A tisztelet mindvégig megvolt, megvan és meg is marad köztünk és Marco között, de be kellett látnunk, hogy számos területen nem hoztuk ki a lehető legtöbbet a csapatból ebben az idényben.

Az esetet követően Marco Rose úgy fogalmazott, hogy szerinte a Borussia jó úton jár, de már nem érezte azt a vezetőség részéről, hogy 100%-ban támogatnák őt, ezért a legjobb döntés született az elválással. Rose egy évig irányította a Dortmundot, amellyel ezüstérmet szerzett a német bajnokságban, a Német Kupában viszont a legjobb 16 között búcsúztak, míg a Bajnokok Ligájában a csoportkörből sem tudtak továbbjutni, ráadásul az Európa-ligában is a legjobb 32 jelentette számukra a végállomást. A klub a következő napokban fog dönteni az új vezetőedzőről.