Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS-ben folytatja a Borussia Dortmund hálóőre! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund együttese a nyáron megválik egyik hálóőrétől, Roman Bürkitől, aki az MLS-ben szereplő St. Louis Cityben folytatja a pályafutását.

Távozik a Borussia Dortmundtól Roman Bürki. A svájci kapus a szezon végeztével hagyja el a sárga-feketéket, és az MLS-ben folytatja a pályafutását a St. Louis Citynél. Bürki igen fiatalon, 31 évesen döntött úgy, hogy áthelyezi a székhelyét a tengerentúlra, ahol egészen 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá. A kilencszeres válogatott hálóőr 2014 nyara óta védett a Bundesligában a Freiburg és a Borussia Dortmund csapatában. A Dortmundhoz 2015 nyarán került, ahol a mostani szezonban veszítette el a kezdő státuszát Gregor Kobel mögött. Bürkit a transfermarkt adatai szerint 2023 nyaráig köti a szerződése a Borussiához, de a beszámolók alapján ingyen érkezik új csapatához.

Roman Bürki a Dortmund színeiben minden sorozatot figyelembe véve 232 mérkőzésen lépett pályára, amelyekből 83-at kapott gól nélkül hozott le. Piaci értékét 1,8 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.