Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: a Pachuca fölényes sikerrel jutott a döntőbe – videóval

mexikói bajnokság (Liga MX) 2022-es Clausurájának rájátszás-küzdelmei a célegyenesbe fordultak, a hétvégén az elődöntők visszavágóit rendezik…

(Photo by Hector Vivas/Getty Images)

A másik elődöntő-párharc hihetetlen izgalmaival szemben a mexikói bajnokság 2022-es Clausura-rájátszásának második elődöntője jóval simábban dőlt el. Az 1-1-es döntetlennel záruló első mérkőzés után a visszavágón a Pachuca 3-0-ra diadalmaskodott a Club América ellen.

A találkozó első nagy helyzetei a vendégek előtt adódtak, miután egy elhibázott hazaadásból Valdes Contreras egyedül nézhetett farkasszemet Ustari kapussal, azonban az egykori argentin válogatott portás lábbal védte a lövését, majd az ismétlést is. Nem sokkal később a veterán hálóőr R. Sánchez kőkemény átlövését a levegőben úszva hárította. Az álmosabb kezdés után aztán a hazaiak is felébredtek és néhány ígéretes lövéssel dolgoztatták meg Ochoát a vendégek ketrece előtt. Még az első negyedórán belül a Pachuca a vezetést is megszerezte, miután Hurtado jobb oldali beadását a kapu elé menetrend szerint érkező Romário Ibarra váltotta gólra közvetlen közelről. A továbbiakban is igencsak lüktető volt a játék, mindkét oldalt alakultak ki gólhelyzetek, de a kapusok kiválóan védtek. Az első félidő hajrájában aztán újabb gólt szerzett a hazai gárda, Erick Sanchez távoli lapos lövése bizonyult védhetetlennek Ochoa számára. A Pachuca a félidőben 2-0-ra vezetett. A szünet után ismét a hátrányban lévő América volt aktívabb, azonban Ustari valamennyi próbálkozásukat hatástalanította. A játékrész derekánál Guzman beadásából Romário Ibarra szerzett újabb gólt, mellyel végképp minden kérdést eldöntött. Fernando Ortiz együttese ugyan becsülettel igyekezett a lefújásig, de az América számára még a szépítés sem jött össze.

Az egykori hatszoros bajnok Pachuca a 2016-os Clausura megnyerése után küzdhet az újabb trófeáért. A finálé mindkét mérkőzését a jövő hét folyamán bonyolítják le.

Pachuca – Club América 3-0 (2-0)
Továbbjutott: a Pachuca 4-1-es összesítéssel
Gólszerzők: Ibarra (13., 65.), E. Sánchez (44.), ill.
Kiállítva:ill. –

 

Liga MX, Clausura 2022, rájátszás, az elődöntők programja:

Első mérkőzések:
Atlas Guadalajara – Tigres UANL 3-0
Club América – Pachuca 1-1

Visszavágók:
Tigres UANL – Atlas Guadalajara 4-2
Pachuca – Club América 3-0