Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Óriások, de nem ijesztenek meg bennünket!”

A magyar válogatott a Nemzetek Ligája 2022-2023-as kiírásában az A Ligában három korábbi világbajnokot kapott ellenfeléül. Ennek ellenére az olasz szövetségi kapitány bizakodóan várja a kezdést…

 

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a közösségi oldalán posztolt egy hangulatfokozó üzenetet a felkészülés megkezdése kapcsán:

“Újra itt vagyunk! Holnap kezdjük a felkészülést a következő 4 Nemzetek Ligája meccsre. Mindannyian emlékszünk még a szenzációs érzésekre, melyeket egy éve az Euro2020 alatt tapasztaltunk. Ugyanezt szeretnénk újra átélni. Bonyolult lesz, nagyon bonyolult (csak nézzétek meg az ellenfeleink neveit)! Óriások, de nem ijesztenek meg bennünket. Szeretnénk látni, hogy fel tudjuk-e venni velük a lépést, bátran és büszkén, fegyelmezetten, de mindenekelőtt szívvel-lélekkel. Hajrá!”

A válogatott összetartása május 30-án kezdődik, az OTP Bank Ligában játszó kerettagok azonban már május 23-án megkezdik az edzéseket Telkiben.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK)