Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Arteta fontos szerepet szán a kölcsönben remekül teljesítő védőjének

Mindenképpen szüksége van az Arsenalnak az előző szezont kölcsönben töltő William Salibára, állítja a klub menedzsere, Mikel Arteta. 

(Photo by ANP via Getty Images)

Az angol The Athletic információi szerint az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta mindenképpen számítani fog az előző idényt kölcsönben töltő William Salibára.

A 21 éves védő remek szezont zárt a Marseille-ben, ahol a szezon legjobb fiatal játékosának is választották. Nem ez az első kölcsöne a francia bajnokságban, mivel korábban a St. Etienne és a Nice csapatában is megfordult. Saliba 2019-ben, a már említett St. Etienne-ből igazolt a londoniakhoz 30 millió euró ellenében, de azóta csak fél évet töltött az Ágyúsoknál. Most úgy tűnik, végre szerepel Arteta terveiben, amit maga a menedzser erősített meg.

“Salibának vissza kell jönnie. Most már megvan a kellő tapasztalata, ami kell ahhoz, hogy versenyképes legyen az Arsenalban”

– mondta Arsenal az RMC Sportnak.

“Ha a szezont velünk töltötte volna Ben White és Gabriel mellett, a Premier League-ben fele annyi mérkőzése se lenne, mint amennyi a Marseille-ben volt, ez biztos. A fejlődése nem jöhetett volna jobbkor, és épp ezért volt távol, hogy megszerezze mindazt az időt és tapasztalatot a pályán, amit itt nem kapott volna meg.”

Saliba minden sorozatot figyelembe véve 51 mérkőzésen lépett pályára a Marseille színeiben.