Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Ajaxtól igazolt a Bayern München – HIVATALOS

A korábbi híreszteléseknek megfelelően a német rekordbajnok Bayern München csapata a keddi napon végre bejelentette az Ajax Amszterdamtól érkező labdarúgó leigazolását…

A Bayern München csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy 2026-ig szóló megállapodást kötött az Ajax Amszterdam együttesétől távozó Noussair Mazraouival.

A 24 éves marokkói jobbhátvéd az Ajax nevelése, és a Jong Ajaxban töltött éveket követően szintén 2018-ban debütált az első csapat színeiben. Mindent egybevetve 137 tétmérkőzés alatt bekk létére tíz gólt szerzett klubja színeiben, melyből ötöt a 2021-2022-es szezonban könyvelhetett el, mely során 25 bajnokin és 35 tétmeccsen állt az idény végén a Manchester Unitedhez távozó Erik ten Hag vezetőedző rendelkezésére.

Mazraoui emellett 12 mérkőzésen kétszer volt eredményes hazája válogatottja színeiben. A tehetséges játékos megszerzése iránt a közelmúltban számtalan európai topcsapat mutatott érdeklődést, de az elmúlt hetekben már biztosra vehető volt, hogy a bajorok szolgálatába szegődik.

“Mazraoui a megkezdett építkezésünk egyik következő pillére, akivel szeretnénk tovább erősíteni a csapatunkat. Nagy céljaink vannak az új idényben is, és az olyan játékosok, mint Mazraoui csak növelik az esélyeinket. Szeretnénk ismét megnyerni a Bajnokok Ligáját, és több közös sikert is elérni vele a következő időszakban” – mondta el a klub igazgatója, Oliver Kahn.

Az egybehangzó nemzetközi várakozások szerint a Bayern hamarosan újabb játékost igazolhat az Ajaxtól, mivel Ryan Gravenberch játékjogának megszerzése ügyében is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak.