Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: könnyedén nyert a DAC, a Trencin ellen játszik a rájátszás döntőjében!

A Dunaszerdahely és az AS Trencin fog megvívni egymással az Európai-konferencialigába való kijutásért pénteken a MOL Arénában. A DAC a Liptovsky Mikulást múlta felül hazai környezetben, míg a Trencsén a Zilina vendégeként jutott be a döntőbe.

A vezetést a 44. percben szerezte meg az AS Trencin, ekkor Kadak szögletét követően Kozlovsky bólintotta a Zilina kapujába, Juraj Ancic tehát előnyből várhatták a folytatást. A fordulás után gyorsan növelte a különbséget a vendég együttes, az 50. minutumban Kupusovic talált be a hálóba. Az MSK Zilina tehát nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét, vagyis a Konferencialiga-selejtező rájátszásának döntőjébe először a Trencin jutott be. 

Zilina – Trencin 0-2 (0-1)
Helyszín
: Stadion pob Dubmon (Zsolna); Vezette: Michal Smolak
Gólszerzők: – ill. Kozlovsky (44.), Kupusovic (50.)

Az első gól már a 8. percben megszületett, ekkor Szánthó Regő ívelése után Verlinden fejelte a labdát Nebyla elé, aki öt méterről a kapuba lőtt. A 27. minutumban tovább növelte előnyét a DAC, a Mikulas kapusa Krstovic lövését még hárította, majd Ciganiks közelről a hálóba kotorta a játékszert. A második játékrészt tehát kétgólos vezetésről várhatta a Dunaszerdahely. Az 58. percben Andzouanat ünnepelhették a társak, majd a 64. minutumban egy kapus hiba után Krstovic húsz méterről az üres kapuba lőtt. A negyedik találat után kissé kiengedett a DAC, a 67. percben jött a szépítés Kacerik jóvoltából, majd a 79. minutumban Flak volt eredményes a vendégek részéről. 

Dunaszerdahely – Liptovsky Mikulas 4-2 (2-0)
Helyszín
: MOL Aréna (Dunaszerdahely); Vezette: Peter Kralovic
Gólszerzők: Nebyla (8.), Ciganiks (27.), Andzouana (58.), Krstovic (64.) ill. Kacerik (67.), Flak (79.)