Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: a legnagyobb cseh tehetség igazolhat Londonba!

A rekordbajnok Sparta Praha, és úgy egyáltalán az egész cseh labdarúgás legfényesebben ragyogó tehetségének számít a 19 éves támadó, Adam Hlozek. David Ornstein szerint az Arsenal máris szemet vetett a fiatal talentumra.

(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

A tizennégyszeres cseh válogatott Hlozek messze a legértékesebb játékosa a Fortuna Liganak. Azonban a fiatal csatár egyelőre kevés volt az üdvösséghez, lévén a Sparta Praha csak a harmadik helyen végzett az idény zárásakor, a bajnok Plzen és a Slavia mögött. Hlozek számára azonban jó időre véget is érhetett a csehországi évek sora, lévén már most sorban állnak érte az európai topcsapatok közül.

A Fortuna Liga tavalyi gólkirálya idén jóval visszafogottabb volt, mint korábban, bár tudása és a benne rejlő potenciál elvitathatatlan. Hlozek idén negyvenhét tétmeccsen lépett pályára a Sparta mezében, és a tizenkét gólja mellett a tizenöt gólpassza az, ami igazán értékessé teszi őt. Ugyanis mindezt hátravont támadóként, egyfajta árnyékékként érte el. Ez a produktum pedig finoman szólva is figyelemfelkeltő.

Állítólag már be is jelentkezett érte a Borussia Dortmund, és most az Arsenal érdeklődéséről lehet olvasni. Alighanem ezen klubnevekről mindenkinek egy bizonyos Tomas Rosicky jut eszébe, ha Csehország a közös kapcsolódási pont.

Hlozek prágai szerződése 2024-ig érvényes, klubváltása esetén akár 20-25 millió euró is gazdát cserélhet.