Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlait a La Liga élcsapatába csábítják – sajtóhír

Spanyol sajtóinformációk szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Sociedad együttese szerezné meg a magyar válogatott kiválóságát…

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

Gerard Romero péntek este arról írt, hogy az RB Leipzig magyar középpályása, Szoboszlai Dominik hétvégén megérkezik San Sebastiánba és a következő szezontól a Real Sociedad labdarúgója lesz.

Esterházy Mátyás, a magyar válogatott játékos ügynöke Fabrizio Romanónak határozottan cáfolta az értesüléseket. “Természetesen van érdeklődés az ügyfelem iránt, nagyon jó idényt futott a Leipziggel, de jelenleg Magyarországon vakációzik, és jövő hétfőn csatlakozik a válogatotthoz. Minden más híresztelés nem igaz.”

A 21 éves középpályás másfél évvel ezelőtt igazolt a Red Bull Salzburgtól a német bajnokság élcsapatához, azonban bemutatkozására sérülése miatt csak a 2021-2022-es idény elején kerülhetett sor. Az idény közben történt edzőváltás után Szoboszlai nem tudott állandó helyet követelni magának a kezdőcsapatban, így egyáltalán nem lenne kizárt, ha klubja esetlegesen fontolóra venné a kölcsönadását. Jobbára csereként szóhoz jutva 44 tétmérkőzés alatt tíz találatot és kilenc előkészítést szorgoskodott össze.

Mindemellett Szoboszlai a 2019-es bemutatkozása óta húsz mérkőzés leforgása alatt öt találatig jutott a magyar válogatottban.

A Sociedad a spanyol bajnokság (La Liga) elmúlt idényében többször vezetett és sokáig BL-helyen tartózkodott, végül a hatodik helyen végzett, így ősztől az Európa-liga csoportkörében szerepelhet.