Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea bejelentette a klub átvételét – HIVATALOS

Roman Abramovics már hetekkel ezelőtt a Chelsea csapatának eladása mellett döntött, hosszas huzavona végén végre végbement a londoni klub élén a tulajdonosváltás…

A Chelsea csapata a hétfői napon hivatalos oldalán keresztül erősítette meg, hogy a továbbiakban a Todd BoehlyMark WalterHansjörg Wyss és a Clearlake Capital cégcsoport által alkotott új tulajdonosi csoport fogja vezetni az egyesületet.

“Megtiszteltetés számunkra, hogy a Chelsea Football Club új letéteményesei lehetünk. Mindannyian benne vagyunk minden meccs minden percében. Tulajdonosi jövőképünk világos: büszkévé akarjuk tenni a szurkolókat. Az utánpótlás fejlesztése és a legnagyobb tehetségek megszerzése iránti elkötelezettségünk mellett cselekvési tervünk az, hogy hosszú távon fektessünk be a klubba, és építsünk a Chelsea figyelemre méltó sikertörténetére. Személyesen szeretnék köszönetet mondani a brit kormány és a Premier League minisztereinek és tisztviselőinek minden munkájukért, amiért ez megvalósult” – jegyezte meg Boehly székfoglalójában.

Mint ismeretes, az új cégcsoport 4.25 milliárd fontos üzlet keretein belül állapodott meg a klub tulajdonjogainak megvásárolásáról. Miután a brit kormány meggyőződött róla, hogy londoniak eddigi tulajdonosa nem húz hasznot az üzletből semmilyen módon, jóváhagyták az üzletet, aztán a liga vezetői is így tettek.

A Chelsea tulajdonjogait csaknem húsz éve birtokló Roman Abramovics minden bizonnyal az orosz-ukrán konfliktus miatt dönt a klub eladása mellett, mivel az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyinhoz közeli személynek számít.