Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

De Bruyne: “A Nemzetek Ligája túlértékelt, egyáltalán nem érdekel”

Hamarosan kezdődnek a Nemzetek Ligája vadiúj küzdelmei, ahol Belgium is tiszteletét teszi A belgák középpályása, Kevin De Bruyne azonban egyáltalán nem lelkesedik a sorozatért. 

(Photo by Matt McNulty – Manchester City/Manchester City FC via Getty Images)

Belgium Hollandiával találkozik a Nemzetek Ligája első fordulójában június 3-án az A-liga 3. csoportjában. A sorozat létjogosultságáról sok vita folyik a mai napig, ám a belgák középpályása, Kevin De Bruyne nem rejtette véka alá a véleményét, és őszintén bevallotta, hogy melyik oldalán áll.

“Számomra egyáltalán nem fontos a Nemzetek Ligája. Csak túlértékelt barátságos meccsek összessége egy hosszú és kemény szezon után. Egyáltalán nem várom.”

A játékosok mostanában valóban nagy terhelésnek vannak kitéve, így nem sok idő jut a pihenésre. Ezt rója fel a Manchester City középpályása is.

“12 hónap alatt csak 3 hét szabadságunk van. Azok az emberek, akik nincsenek ebben benne nem érthetik, hogy érzik magukat a játékosok egy szezon után. De nem is kell, mert az sem változtatna semmin. Még beszélni sem érdemes róla, úgyse változik semmi”

– nyilatkozta csalódottan a belga középpályás.