Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: törtek-zúztak a Saint-Étienne szurkolói a kiesés után – videóval

Ahogyan arról beszámoltunk, a francia bajnokság (Ligue 1) osztályozóján két döntetlen után a másodosztályú rájátszást megnyerő Auxerre tizenegyesekkel diadalmaskodott a Saint-Étienne ellen…

Vasárnap este tizenegyesrúgásokkal dőlt el, hogy az Auxerre tíz év után visszajutott a francia első osztályba, az egykori tízszeres bajnok Saint-Étienne gárdája pedig kiesett onnan.

Az utolsó tizenegyes elvégzése után a hazai szurkolók pár másodperc alatt ellepték a játékteret, ahol leginkább saját játékosaikat vonták kérdőre. A játéktérre betörő drukkerek elözönlötték a pályát, és nem kímélték a labdarúgókat, egyesek pirotechnikai eszközöket lőttek a pályára. Mondhatni, hogy sajnos az utolsó meccs méltó volt az egész, botrányokkal teli francia labdarúgó idényben, melyben számtalan mérkőzés szakadt félbe különféle rendbontások miatt.

A Girondins Bordeaux kiesése mellett egy újabb nagy múltú csapat búcsúzott a francia élvonalból, de inkompetens vezetésük révén csak maguknak köszönhették a történteket. Eközben a nagy visszatérő Auxerre személyében egy egykori bajnok és négyszeres kupagyőztes tér vissza a Ligue 1 vérkeringésébe egy évtizednyi másodosztályú szereplést követően.

Az élvonal harmadik kiesője a Metz volt, míg korábban a másodosztályból a Toulouse és az AC Ajaccio jutott fel a legmagasabb osztályba.