Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Törökország: sztáredzőt kaptak Szalai Attiláék! – HIVATALOS

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, neves és sikeres új vezetőedzőt nevezett ki az isztambuli Fenerbahce együttese. A tizenkilencszeres török bajnok klub új mestere a portugál Jorge Jesus lett.

A tegnapi formalitásnak tűnő tárgyalásokat követően ma hivatalosan is aláírta szerződését a Fenerbahce csapatával Jorge Jesus. A veterán portugál edző féléves pihenő után talált magának új klubot, lévén a Benfica még tavaly decemberben kirúgta a lisszaboniak gyenge eredményei miatt.

A 67 esztendős Jesus a várakozásoknak megfelelően csak egyetlen szezonra érvényes szerződést kötött a Fenerrel. Azzal a klubbal, melynek egyik vezéregyénisége a korábbi Arsenal-kedvenc Mesut Özil, illetve a magyar válogatott Szalai Attila. Jesus dolga egyébként meglehetősen irigylésre méltó, ugyanis bár a Fener csak második lett a Süper Lig nemrég véget ért idényében, de így is indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Jorge Jesus korábban nyert három portugál bajnoki címet a Benficaval. De egyszer kipróbálta magát Brazíliában, mégpedig a Flamengo trénereként. Ekkor volt karrierje csúcsán: brazil bajnoki elsőségnek és Libertadores-kupa győzelemnek örülhetett.