Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték az Empoli új trénerét – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Empoli csapata kijelölte múlt héten menesztett vezetőedzője utódját…

 

A másodosztályba kiesett Venezia csapatától távozó Paolo Zanetti lett az Empoli együttesének új trénere, aki Aurelio Andreazzoli távozását követően veszi át a toszkán klub szakmai irányítását.

A 39 éves szakember 2020 nyarán került kinevezésre a velencei gárda kispadjára, melyet tavaly bravúros menetelés végén a másodosztályú rájátszás megnyerésével segítette az első osztályú feljutáshoz. Zanetti korábban a harmadosztályban a Südtirol, a második vonalban az Ascoli együttesét trenírozta. A fiatal trénerrel azonban a csapat a Serie A-ban képtelen volt megfelelően teljesíteni, és az évad hajrájában a menesztés sorsára került, majd sereghajtóként kiestek az élvonalból.

Zanetti aktív játékosként 2003 és 2006 között már erősítette az Empolit, így mostani kinevezése egy másfél évtized utáni visszatérésnek tekinthető.

Az Empoli az olasz élvonal elmúlt szezonjában újoncként magabiztosan őrizte meg első osztályú tagságát, annak ellenére a 20 csapatos mezőny 14. helyén végeztek, hogy az idény teljes tavaszi felében mindössze két mérkőzést nyertek meg.