Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: korai vezetés után döntetlen a németek ellen, tovább szárnyal a magyar csapat – videóval!

A magyar labdarúgó válogatott ezúttal tömött lelátók előtt léphetett pályára a Puskás Arénában, ahol a Németország volt az ellenfél a Nemzetek Ligája A-ligájának 3. csoportjában.

Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images

Anglia legyőzése után elég pozitív a hangulat a nemzeti csapatunk körül, így bizakodóan várhattuk a németek elleni mérkőzést is. Hansi Flick a közelgő világbajnokságra készül: keresi még a megfelelő játékosokat, akik kerettagok lehetnek majd a tornán. Így pedig kissé felforgatott csapattal álltak ki, ami nekünk is jól jött.

A vendégek nem zavartatták magukat és rögtön a legelején megpróbáltak magasan letámadni – erre azonban számított Marco Rossi alakulata is. A magyar védekezés olyan jól működött, hogy a 6. percben egy megszerzett labda után kontrát is tudtunk indítani. Egy hatalmas mélységi indítás után Fiola került elő fönn, a jobbszélen, beadása után pedig végül előbb Neuer hárított, majd a kipattanót Nagy Zsolt püfölte elemi erővel a hálóba. Csodálatos gól. A hangulat a tetőfokára hágott, érett a meglepetés… Aztán jött a 9. perc és a német válasz. A semmiből termett ott előttük a lehetőség: Schlotterbeck egy szép mélységi indítással próbálkozott a beinduló Hofmann irányába, ami alapesetben ártalmatlan lett volna. Szalai Attila azonban nem követte az emberét, Orbán pedig már csak későn erre reagálni. Hofmann zavartalanul kapta meg a labdát, elpöckölte azt a késve kifutó Gulácsi előtt, majd az üres kapuba gurított. Ismét egyenlő volt az állás. Kár érte, egy ilyen találat igazán elkerülhető lett volna.

Szerencsére a magyar csapat nem omlott össze a hiba után és a félidő hátralévő részében továbbra is szervezetten futballoztak. Többet volt a németeknél a labda, de nem volt túl sok igazán nagy lehetőségük – mezőnyben kiválóan dolgozott Magyarország és méltó ellenfele volt a Flick csapatnak. Maga a mérkőzés egyébként lendületes volt, akadtak lehetőségek is – nem unatkoztunk. Főleg a szünethez közeledve gyorsultak fel az események: Raum egy rendkívül veszélyes lövéssel veszélyeztetett (ami nem talált kaput); a túloldalon pedig az amúgy zseniálisan játszó Fiola Attila lőhetett nagy helyzetben, de Neuer hatalmasat védett. Maradt így tehát az 1-1-es döntetlen egy félidő után, ami nagyjából igazságosnak mondható.

A második félidő hasonlóan indult, mint ahogy az első véget ért. Láthattunk magyar támadásokat és helyzeteket, igaz a helyzetek befejezését még lehetne tovább gyakorolni. Tulajdonképpen a hajrá kezdetéig a németek nem nagyon mutattak semmi igazán veszélyeset. A 72. percben azonban egy újabb hatalmas magyar védelmi hiba után ismét Hofmann került eget rengető ziccerbe. A villámléptű szélső azonban nem lövéssel zárta az akciót, hanem gólt akart rúgatni Wernerrel. Ez volt a baj. Meccslabda volt ez számukra, amit elszalasztottak – mi viszont tudtunk válaszolni. Alig pár perccel később ugyanis Kehrer eladott labdája után már Sallai lőhetett nagy helyzetben (Neuer védett); majd a szöglet után a csereként beállt Ádám Martin fejelhetett közvetlen közelről. A Paks támadójának volt később még egy közeli fejese egy pontrúgás után, de abból sem lett gól. Mindkét csapatnak megvoltak a maga lehetőségei, újabb gól azonban már nem született.

Magyarország bravúros teljesítménnyel újabb pontot szerzett, így már 4 egységgel áll a csoport második helyén – egyel lemaradva az éllovas olaszoktól és egyel megelőzve a németeket.

Magyarország – Németország 1-1 (1-1)
Helyszín: Puskás Aréna (Budapest), Vezette: Sanchez (SPA)
Gólszerzők: Nagy Zsolt (6.), Hofmann (9.)
Sárga lap: Sallai, Ádám Martin, Gulácsi ill. Schlotterbeck
Piros lap:

Magyarország: Gulácsi – Nagy Zsolt (Nego), Szalai Attila, Orbán, Lang, Fiola – Styles (Vécsei), Nagy Ádám – Szoboszlai, Sallai (Gazdag) – Szalai Ádám (Ádám Martin). Szövetségi kapitány: Rossi.

Németország: Neuer – Schlotterbeck, Süle, Kehrer – Raum, Kimmich, Goretzka (Gündogan), Hofmann (Nmecha) – Musiala (Brandt), Havertz (Adeyemi) – Werner (Thomas Müller). Szövetségi kapitány: Flick.

A 3. csoport aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore