Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazíliából igazolt 19 éves jobbszélsőt az Arsenal – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy leigazolták a Sao Paolóból a 19 éves Marquinhost. 

(Photo by Alexandre Schneider/Getty Images)

A londoni klub hétfő este megerősítette, hogy hosszú távú szerződést kötött  a brazil Sao Paolo 19 éves támadójával, Marquinhosszal. A fiatal játékos a következő hetekben Brazíliából Londonba utazik, hogy csatlakozzon új csapattársaihoz az előszezonban. Arról nincs még hivatalos információ, hogy mennyit fizetettek érte az angolok, de a Transfermark szerint 3.5 millió euró körüli összegről lehet szó.

A brazil U17-es csapatban is szereplő jobbszélső, teljes nevén Vinicius Oliveira Alencar, klubjában végigjárta a ranglétrát, majd tavaly júliusban, 18 évesen debütált az első csapatban. Marquinhos 33-szor lépett pályára eddig a Sao Paulóban, és tagja volt a 2021-ben Paulista bajnokságot nyert csapatnak is.

 “Örülünk, hogy  le tudtuk zárni a transzfert a Sao Paulóval, mivel Marquinhos olyan játékos volt, akit már egy jó ideje figyeltünk. 19 éves, még nagyon fiatal, de biztos, hogy ő lesz a jövő játékosa. Alig várjuk, hogy Marquinhos csatlakozzon hozzánk az előszezon során.”

– nyilatkozta az Arsenal hivatalos oldalának Edu, a klub technikai igazgatója.