Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: nagyon sima dán győzelem az osztrákok ellen – videóval

A Nemzetek Ligája A-divíziójának 1. csoportjában Dánia Ausztriával találkozott. Az egész mérkőzésen jobbak voltak a dánok, és már az első félidőben elintézték az osztrákokat, akik nagyon nem jó napot fogtak ki. Dánia ezzel magabiztosan vezeti a tabellát, Ausztriának pedig szerencséje, hogy a franciák még náluk is rosszabbul szerepelnek eddig a csoportjukban. 

 (Photo by Gaston Szerman/DeFodi Images via Getty Images)

Már az első félidőben sokkal jobban játszott a dán válogatott Ausztriánál. Az első nagy helyzetük a 14. percben érkezett, amikor Cornelius lőtt kicsivel a kapu bal oldala mellé. A 21. percben Wind azonban már nem hibázott, és megszerezte a hazaiaknak a vezetést: Mahle közeli passzát átvéve, majd a védőjét lerázva lőtt védhetetlenül a kapu jobb oldalába. A 37. percben már érkezett is a második dán találat, ekkor  Skov Olsen kapott remek passzt a kapu előterében, majd laposan ellőtte a labdát a bal alsó sarokba. A 45. percben még Cornelius esett el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, de végül nem kapott Dánia tizenegyest. Az osztrákoknak momentumai sem voltak az első játékrészben.

A második félidő is hasonlóan alakult az elsőhöz. A dánok továbbra is veszélyesebbek voltak, de azért már egyszer-egyszer az osztrákok is indítottak támadásokat. A gólhoz azonban mégis Dánia volt közelebb, amikor a 71. percben Billing került helyzetbe egy keresztlabda után, a lövés pedig csak egy hajszálnyival kerülte el a bal kapufát. A 88. percben még Eriksen is ziccerbe került, amikor egy erőteljes lövést küldött a kapu felé, ám a kapus hatalmas bravúrral a kapufára ütötte a labdát. A meccs állása végül már nem változott.

Dánia – Ausztria 2-0 (2-0)
Helyszín: Parken Stadion (Koppenhága) Vezette: Alejandro Hernandez Hernandez (spanyol)
Gólszerzők: Wind (21.), Skov Olsen (37.) ill. –
Sárga lap: Wind (26.) ill. Wimmer (42.), Danso (52.)
Kiállítás: – ill. –

Dánia: Schmeichel, Maehle (Stryger Larsen, 49.), Boilesen, Cristensen, Andersen (Nelsson, 63.), Kristensen, Jensen (Eriksen, 76.), Hojbjerg, Wind, Skov Olsen (Billing, 46.), Cornelius (Braitwaite, 46.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand

Ausztria: Lindner, Trimmel, Trauner, Danso, Wimmer (Onisiwo, 46.), Lazaro (Lainer, 46.), Schlager (Laimer, 46.), Seiwald, Sabitzer, Kalajzic (Arnautovic, 65.), Weimann (Gregoritsch, 65.). Szövetségi kapitány: Ralf Rangnick

A tabella jelenlegi állása: