Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvannak a 2026-as világbajnokság helyszínei

Nyilvánosságra hozták az idei után soron következő, négy év múlva esedékes világbajnokság pontos helyszíneit…

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

A 2026-os világbajnokság lesz az első, melyen 48 csapat fog részt venni, és ugyancsak először fordulhat elő, hogy három különböző országban rendezik meg a mérkőzéseket. A torna házigazdája ugyanis az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó lesz.

A FIFA megerősítette, hogy a torna egyes mérkőzéseit tizenegy amerikai városban, valamint három mexikói és két kanadai helyszínen fogják megrendezni, miközben a negyeddöntőktől kezdve már csak az Egyesült Államok lesz házigazda. Konkrétan Seattle, San Francisco, Los Angeles, Kansas City, Dallas, Atlanta, Houston, Boston, Philadelphia, Miami és New York adhat majd otthont az amerikai mérkőzéseknek, míg Guadalajara, Monterrey, Mexikóváros, valamint Vancouver és Toronto.

A 48 csapatos tornát éppúgy 32 nap alatt rendezik meg, mint a korábban megszokott világbajnokságokat, és a végsőkig versenyben lévő csapatoknak az új rendszerben szintén hét mérkőzést kell játszaniuk a seregszemle során. A tornán megrendezésre kerülő 80 mérkőzés közül az USA-ban hatvanat, a másik két országban tízet-tízet bonyolítanak le.