Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Benfica meg akarja szerezni a kiszemeltjét – sajtóhír

Megbízható sajtóinformációk szerint a célegyenesbe fordultak a tárgyalások, hogy a Benfica megszerezze a River Plate kiválóságát…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

César Luis Merlo legfrissebb beszámolói értelmében a Benfica képviselői a jövő héten Buenos Airesbe utaznak, hogy tető alá hozzák Enzo Fernández klubváltását a River Plate vezetőségével, miután a klubok már hetek óta kapcsolatban vannak egymással. Az argentin lapok úgy tudják, hogy a labdarúgó jelenlegi kivásárlási ára 20 millió euró lenne.

A River 21 éves saját nevelésű középpályása hatalmas munkabírásával és sokoldalú játékával fiatal kora ellenére állandó helyet követelt magának Marcelo Gallardo bajnokcsapatában. Fernández 2020-ban kölcsönben a Copa Sudamericana-győztes Defensa y Justicia együttesében szerepelt, majd tavalyi visszatérése óta kirobbanthatatlan a River kezdőjéből. A bajnoki címmel záruló, Liga Profesional 2021-es kiírásában 20 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt két találat és három előkészítést szorgoskodott össze.

Fernández az idei első kiírásban csapata 15 mérkőzéséből 12 alkalommal kezdőként lépett pályára, mindegyik mérkőzésen szerepelt, közben pedig hét találattal és öt előkészítéssel vétette észre magát. A Libertadores-kupában ugyancsak mind az öt meccsen szerepet kapott, két gólt szerzett, és fiatal kora ellenére abszolút csapata húzóemberének számít.