Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

HIVATALOS: végre kinevezte új edzőjét a lengyel bajnok

Megdöbbentő lépésre szánta el magát a lengyel bajnokságban győzedelmeskedő Lech Poznan vezetőedzője, Maciej Skorza. A tapsztalt szakember ugyanis a bajnoki cím megnyerése után, június 6-án önként felmondott. Két héttel később meglett az utódja.

(Photo by Perry vd Leuvert/BSR Agency/Getty Images)

Mind a Lech Poznan vezetése, mind a szurkolók teljes elképedése kísérte az 50 éves Skorza döntését, aki korrekten, mindenkinek megköszönte a munkáját, amivel hozzájárultak az ő sikeréhez is. A lengyel szakember továbbra is szabadúszó, ám ez már kevésbé érdekes a „Kolejorz” számára, lévén kinevezték új trénerüket.

A Lech vezetőedzője a mai naptól John van den Brom. A holland szakember 2024. nyaráig írt alá szerződést a kék-fehérmezes klubbal. Van den Brom még játékosként, 1995-ben részese volt az Ajax BL-győzelmének, majd dolgozott az amszterdamiak akadémiáján. Vezetőedző volt Hollandiában és Belgiumban is. Utóbbi országban nyert bajnoki címet (Anderlecht, 2013), és kupát (Genk, 2021) is.

Van den Bromra és a Lechre hamarosan vár az első kihívás a 2022/23-as idényben. Az azeri bajnok Qarabaggal találkoznak a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A lengyelországi első mérkőzés július 5-én lesz esedékes.