Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Everton üzenet Londonba: 60 millióért mehet a brazil sztár

A Premier League nyári holtszezonjának egyik legkapósabb játékosa lehet a brazil válogatottal olimpiai bajnok Richarlison. A híresen nehéztermészetű csatár fontos szerepet vállalt abban, hogy az Everton végül bennmaradt az angol első osztályban. Most pedig eljöhet a búcsú pillanata.

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

A 25 esztendős Richarlison 2017-ben igazolt Angliába. A támadóért akkor alig 12 millió eurót fizetett ki a Watford a Fluminensének, ám a brazil csak egyetlen idényt töltött a londoniaknál. Ugyanis négy éve az Everton nem sajnált érte átutalni majdnem 40 milliót.

A komoly tervek ellenére az elmúlt években nem haladt jól a projekt a liverpooli Kékeknél. Sőt, legutóbb majdnem kizuhantak a Championshipbe. Természetesen Richarlison sem volt klasszis formában az idény nagy részében, ám áprilisban és májusban magára talált: hat góllal és két gólpasszal járult hozzá a „Toffes” túléléséhez.

Arról már tegnap is beszámoltunk, hogy a Chelsea érdeklődik Richarlison iránt. Állítólag még a Tottenham és az Arsenal is képben van az átigazolás tekintetében. Eközben a Daily Mail már arról is értesült, hogy az Everton valóban hajlandó áruba bocsátani talán legértékesebb játékosát. A minimum kivásárlási árat pedig 60 millió euróban szabták meg.

Richarlison szerződése 2024. nyaráig érvényes a Goodison Parkban.