Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új kapust igazolt a holland élcsapat – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a holland bajnokságban (Eredivisie) szereplő PSV Eindhoven csapata bejelentette kiszemelt kapusa szerződtetését…

A holland bajnokság előző kiírásában a második helyen végző PSV Eindhoven csapata a keddi napon megerősítette, hogy szabadon igazolhatóként szerződtette a kapus Walter Benítezt.

A 29 éves argentin hálóőr az elmúlt hat évben az OGC Nice csapatát erősítette, ahol több mint kétszáz tétmérkőzésen húzott kesztyűt. Benítez az utolsó szezonjában 37 bajnokin 35 gólt kapott és 14 alkalommal óvta meg kapuját a találattól, ennek ellenére az elmúlt évad végeztével lejáró szerződése a nyáron nem került meghosszabbításra. A rutinos kapus azelőtt hazájában a Quilmes kapusa volt, az első csapatot 2011 és 2016 között erősítette.

“Walter rendkívül tapasztalt kapus, aki évek óta rendkívül magas színvonalon védett, rendszeresen kapitány volt Nizzában. Munkatársaink már fiatalon Argentínában is látták őt játszani. Lejáró szerződése révén már hónapok óta kapcsolatban voltunk vele, rengeteg időt és energiát fordítottunk a leigazolására. Amikor világossá vált, hogy nyitott a PSV-hez való átigazolásra, azonnal nekiláttunk” – nyilatkozta a PSV labdarúgó-ügyekért felelős igazgatója, John de Jong.

Noha a rutinos kapus állandó megbízható teljesítményre képes, mivel mindig voltak nála jobbak, az argentin felnőtt válogatottban nem volt lehetősége bizonyítani. Annak idején az U20-as korosztály nemzeti csapatában is mindössze három találkozó jutott neki.