Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol válogatott kapust igazolt a Newcastle! – HIVATALOS

A korábbi híreknek megfelelően az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United színeiben folytatja pályafutását a Burnley válogatott kapusa, Nick Pope.

Sikeresen átesett az orvosin, vagyis a Newcastle United hivatalosan is bejelenthette Nick Pope érkezését. Az angol válogatott kapus a Burnleytől igazolt át, új klubja 2026-ig szóló szerződést kötött vele illetve 11,5 millió eurót fizetett érte. Matt Targett után tehát Nick Pope lett a Newcastle második nyári szerzeménye.

Nick Pope 2016 nyarán került a Burnleyhez a Charltontól. Első évében inkább számított harmadik számú kapusnak Tom Heaton és Paul Robinson mögött, majd a 2017/2018-as szezonban Heaton sérülése után berobbant. Remekül teljesített, melynek köszönhetően Southgate behívta az angol válogatott vb-keretébe. Nick Pope a következő idény egészét kihagyta egy súlyos sérülés miatt, felépülése után azonban egyből visszakerült a kezdőbe. Összesen 141 mérkőzésen védte a Burnley kapuját a Premier League-ben.