Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megegyezett kölcsönjátékosáról az olasz bajnok – sajtóhír

Az olasz bajnoki címvédő AC Milan együttese megbízható sajtóinformációk szerint megállapodott az AS Romától kölcsönzött rutinos labdarúgó végleges megszerzését illetően…

(Photo by Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images)

A Sky Sport Italia beszámolói értelmében hosszas egyeztetéseket követően megszületett a megállapodás, és az AC Milan által az elmúlt szezonban az AS Romától kölcsözött Alessandro Florenzi 2.7 millió euró ellenében lesz végleg a bajnoki címvédő játékosa.

A korábbi híresztelések szerint a Rossonerinek 4.5 millió eurós vásárlási opciója volt esetében, sikerült azonban ennél alacsonyabb összegben megállapodniuk.

A “farkasok” saját nevelésű szélsője 2011-től volt tagja az első csapat keretének, ám korábbi meghatározó szerepe után az egykori közönségkedvenc labdarúgó a 2019-2020-as szezon második felétől kezdve folyamatosan kölcsönben szerepelt. Florenzi összesen 280 mérkőzésen viselte a fővárosi gárda mezét. Az elmúlt időszakban a Valencia és a Paris Saint-Germain is kölcsönözte őt, mígnem múlt nyáron a Rossoneri szerezte meg. A 31 éves jobbhátvéd 24 bajnokin és összesen 30 találkozón szerepelt a milánói együttes színeiben.

Florenzi 2012 óta 49 alkalommal lépett pályára az olasz válogatottban, tagja volt a tavalyi Európa-bajnokságot megnyerő együttesnek.