Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: a franciák az olaszok legyőzésével nyerték meg csoportjukat

A pénteki napon játszották le a Szlovákiában zajló U19-es Európa-bajnokság A csoportjában az utolsó forduló mérkőzéseit…

A korosztályos kontinensbajnokság legnagyobb esélyesének tartott Franciaország U19 csapata a papírformának megfelelően, 4-1-es győzelmet aratott Olaszország U19 együttese felett a dunaszerdahelyi MOL Arénában. A két hatpontos csapat egymás elleni összecsapásán némi meglepetésre a taljánok már az első negyedóra végén vezetéshez jutottak, de a francia válogatott mezőnyfölénye gólokban mutatkozott meg és még az első félidőben megfordították a maguk javára a mérkőzés állását. A szünet után a Rennes játékosa, Loum Tchaouna a második gólját is megszerezte, a végére pedig meggyőző különbséggel múlták felül a másik továbbjutót és végeztek a csoport élén.

Franciaország U19 – Olaszország U19 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Da Silva (24.), Tchaouna (37., 69.), Arconte (79.), ill. Volpato (16.)

A csoport másik mérkőzésén a házigazda Szlovákia U19 válogatottja egy hosszabbításban szerzett találattal 1-0-ra felülmúlta Románia U19 csapatát. A szlovákok hiába játszottak jelentős fölényben mindkét félidő alatt, számtalan helyzetük ellenére sokáig úgy tűnt, hogy kénytelenek lesznek begyömöszölni a győzelmet érő találatot, azonban a ráadás perceiben Adam Griger találata döntött. A szlovákok így feljöttek a harmadik helyre a csoportban, és három ponttal zárták a hazai rendezésű tornát.

Románia U19 – Szlovákia U19 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Griger (90+5.)

Az A csoport végeredménye

Standings provided by SofaScore LiveScore