Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tomas Soucek távozhat a West Hamtől – sajtóhír

A cseh játékos magasabb fizetést szeretne, amit a Kalapácsosok nem szeretnének megadni neki, így könnyen megeshet, hogy csapatot vált a nyár folyamán a középpályás.

(Photo by Harry Langer/vi/DeFodi Images via Getty Images)

Szigetországi sajtóinformációk szerint Tomas Soucek nem elégedett jelenlegi bérezésével csapaton belül, ennek következtében könnyedén megeshet az, hogy távozik a West Hamtől, mivel a londoni együttes nem szeretne emelni a fizetésén. A 27 éves játékos jelenleg a középmezőnybe tartozik a heti 67 ezer fontos fizetésével a Kalapácsosoknál, de ő szeretne feljebb lépni az élmezőnybe.

A hírek szerint a Newcastle, az Aston Villa és az Everton is szívesen tudná a soraiban az 52-szeres cseh válogatott labdarúgót. Mindhárom csapat magasabb fizetéssel csábítja, és egyes források úgy tudják, hogy a Szarkák már fel is vették a kapcsolatot a West Ham illetékeseivel, hogy képbe kerüljenek a játékos helyzetéről.

Soucek 2020 januárjában érkezett a Kalapácsosokhoz a Slavia Praha gárdájától első körben fél évre kölcsönbe, majd azon a nyáron végleg megvásárolták őt 16 millió euróért. Azóta 102 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a 27 éves középpályás, amelyeken 18 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. A hátunk mögött hagyott szezonban az egyik legfoglalkoztatottabb játékosa volt David Moyesnak, ugyanis 1-2 találkozó kivételével mindig lehetőséget kapott, valószínűleg ezért is kér fizetésemelést.