Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: spanyol helyett portugál edző a Debrecennél – HIVATALOS

A Debreceni VSC csapata a hétfői napon sajtótájékoztató keretein belül jelentett be fontos változásokat a klub életében…

A Nemzeti Sport beszámolói szerint a továbbiakban az elmúlt idény közben kinevezett Joan Carrillo helyett a Kisvárdán és legutóbb a DAC-nál tevékenykedő, Joao Janeiro lett a Debrecen újdonsült vezetőedzője.

Az újonnan kinevezett 40 éves szakember nagy reményekkel indította az elmúlt szezont a Kisvárda élén, azonban novemberben távozott a szlovák bajnokságban (Fortuna Liga) versenyző Dunaszerdahelyhez, lejáró szerződése azonban nem került meghosszabbításra. Janeirónak 20 bajnoki mérkőzésen mindössze nyolc győzelem, hét döntetlen és öt vereség volt a mérlege. Irányításával a felvidéki csapat kiharcolta a nemzetközi kupaszereplés jogát, ennek ellenére a továbbiakban a klub vezetése nem vele képzelte el a közös munkát.

A DVSC igazgatója a továbbiakban Ike Thierry Zaengel lesz, aki egy nemzetközileg ismert tranzakciós tanácsadó.

„Az akadémiába kell fektetnünk pénzt, szeretnénk debreceni labdarúgókkal feltölteni a csapatot” – jegyezte meg bejelentését követően .

“Köszönjük az elmúlt két évet is kollégáinknak, jön egy új irányvonal” – tette hozzá Kósa Lajos, a DVSC elnöke.

A sajtótájékoztatón arról is beszámoltak, hogy az NSE Kft. vásárolta meg az eddig a klub birtokában lévő tulajdonjogat, amely később akár lehet többségi tulajdonos, de kiemelték, a város a saját részvényét nem értékesíti. A klub vissza is vásárolható akár.