Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új klubja bejelentette Bale szerződtetését – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, a Real Madridtól távozó szélső nagyon közel állt ahhoz az elmúlt napokban, hogy az MLS-be szerződjön…

(Photo by Alex Livesey – Danehouse/Getty Images)

A Los Angeles FC csapata a hétfői napon hivatalos csatornáin keresztül bejelentette, hogy 12 hónapra szóló megállapodást kötött a Real Madrid együttesét elhagyó Gareth Bale-lel, akivel az együttműködés opcionálisan további egy évvel meghosszabbítható lesz.

Bale annak idején 2013-ban közel 100 millió euró ellenében hagyta el a Tottenham csapatát, és szegődött a Real Madrid szolgálatába. A rutinos szélső éveken át a “királyi gárda” meghatározó szereplője volt, azonban a 2019-2020-as idénytől kezdve elvesztette helyét és renoméját a csapatnál, menet közben sérülések, formahanyatlások és magatartásbeli problémák tarkították mindennapjait.

A 32 éves szélső tavaly nyáron kölcsönben visszatért a londoni gárdához, ahol ismét motiváltabban játszott és valamit megcsillogtatott egykori képességeiből, miközben 34 tétmeccsen 16 gólt szerzett a Spurs mezében. Az elmúlt idényre újból visszakerült a Realhoz, ám sorozatos sérülései és/vagy gyenge formája miatt mindössze öt bajnokin tudott pályára lépni.

„A visszavonulást még elhalasztom egy kis időre. Ez a legnagyobb eredmény a walesi labdarúgás történetében. Az első pillanatól fogva ezért dolgoztunk, valóra váltottunk az álmainkat” – jegyezte meg Wales 64 évvel az előző vb-szereplést követő kijutása után.

Giorgio Chiellini után tehát egy újabb nemzetközi szinten jól ismert, rutinos játékos csatlakozott az LAFC-hez.