Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: újabb Brazil tehetséget szemeltek ki, ezúttal Benzema helyére!

Karim Benzema elképesztő teljesítményét az utóbbi években ha valami beárnyalja, akkor az a 34 esztendős csatárklasszis kora. Éppen ezért a  Real Madridnál is elkezdték keresni az alternatívákat, hosszabb távra is, Benzema pótlására. 

Így merült fel a brazil Botafogo 18 esztendős csatárának, Matheus Nascimentonak a neve is.

A saját nevelésű játékost a madridi As című sportnapilap beszámolója szerint már többször is figyelte az utóbbi hetekben a Real, ráadásul már a blancók vezető dél-amerikai megfigyelője, a Vinicius Junior, Rodrygo Goes vagy Fede Valverde szerződésében is közreműködő Juni Calafat is figyelemmel követi a fiatal játékost.

Az As szerint a fentebb említett honfitársaihoz (Vinicius, Rodrygo) nagyon is hasonló utat járhat be Matheus is, kezdve a Real Madrid B csapatával, a Castillával.

Miután a fiatal csatár szerződése 2023-ig érvényes a Botafogónál, piaci értékét jelenleg ‘csupán’ 7 millió euróra taksálják (forrás: Transfermarkt) egy közelgő transzfer könnyedén vizionálható, különösen annak fényében, hogy a Botafogo is most kaphat még egy komolyabb összeget is a saját nevelésű játékos után.
Az As – brazil módi szerint – máris megemlített egy 50 millió eurós kivásárlási árat.

Egy biztos a már sokat emlegetett Vinicius vagy Rodrygo példája, na és persze a Real Madrid puszta hírneve okán nem lennénk meglepve, ha rövidesen újabb brazil fiatal madridi szerződéséről számolhatnánk be.