Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább erősödött az Inter – HIVATALOS

Romelu Lukaku visszatérése és André Onana szerződtetése után a 2021-es olasz bajnok Inter újabb tapasztalt labdarúgót szerződtetett…

A korábbi várakozásoknak megfelelően az Inter csapata a szombati napon megerősítette, hogy szabadúszóként szerződtette a legutóbb az AS Roma együttesét erősítő Henrikh Mkhitaryant.

A 33 esztendős örmény középpályás 2019 nyarán kölcsönben került az olasz klubhoz, első évében 27 tétmérkőzésen lépett pályára, ezalatt pedig kilenc gólig jutott, csapata ezt követően véglegesítette őt a londoniaktól. A következő szezonban még jobban muzsikált, 46 pályára lépés alatt 15 gólig jutott, miközben 13 találatot regisztrált a Serie A-ban. A legutóbbi szezonja viszont részben sérülése miatt várakozáson alul sikerült, 44 meccsen mindössze öt találat fűződött a nevéhez, és nem újították meg a szerződését.

Mkhitaryant az Arsenalnál eltöltött másfél idény alatt minden sorozatot figyelembe véve 9-szer volt eredményes a csapat színeiben, a 2018-2019-es idényt mindössze hat találattal zárta. Azt megelőzően a Manchester United alkalmazásában eltöltött másfél év alatt sem tudta megközelíteni a Borussia Dortmundban 2013 és 2016 között nyújtott formáját, amikor például utolsó BVB-s évében 52 meccsen 23 találatig jutott, de a Rómában sérülésééig újra régi önmagára emlékeztetett.