Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb neves jelöltek az olasz feljutónál – sajtóhír

Andrea Ranocchia és Alessio Cragno megszerzése után újabb, jelentősebb erősítésekre készül az olasz bajnokságba (Serie A) története során először feljutó Monza együttese…

Gianluca Di Marzio értesülései szerint a Monza vezetősége már felvette a kapcsolatot Mauro Icardi képviseletével, hogy a Paris Saint-Germain mellőzött argentin támadója szerződjön az olasz bajnokság friss feljutójához. Az olasz transzferguru úgy tudja, hogy Icardival való jó kapcsolatota miatt a Brianzoli ugyancsak ajánlatot készül tenni honfitársa, a szabadúszó Paulo Dybala részére.

A PSG 29 éves csatára annak idején közel egy évtizedet töltött a Serie A-ban. Icardi összességében 188 meccs leforgása alatt 111 találatot jegyzett a bajnokságban, miközben a 2014-2015-ös szezonban 22 találattal, a 2017-2018-as kiírásban pedig 29 góllal bizonyult a mezőny legeredményesebb játékosának. Azonban 2019 nyarán hosszas huzavona végén került a párizsi klub alkalmazásába, ahol három idényt húzott le. Icardi minden sorozatot figyelembe véve 92 mérkőzésen 38 gólt szállított a klub színeiben, az elmúlt szezonban azonban sérülései miatt kevés lehetőséghez jutott és egyébként sem számoltak már vele a kezdőcsapatban.

A Juventust hét szezon után elhagyó Dybala minden sorozatot beleszámítva 291 mérkőzés alatt 115 gólt szerzett a csapatnál. A 28 éves argentin támadó az aktuális idényben többször is különféle sérülésekkel bajlódott, sok meccset kihagyott. A Serie A-ban 27 pályára lépés alatt tízszer volt eredményes, összességében 37 találkozó alatt 15 találatig jutott. Néhány héttel ezelőtt azonban klubja megerősítette, hogy nem kerül megújításra a lejáró szerződése, hanem szabadúszóként új csapatot kereshet magának.

A Monza irányítását az AC Milan egykori nagyfőnökei, Silvio Berlusconi és Adriano Galliani három évvel ezelőtt vették át a harmadosztályban, ősztől azonban már a Serie A-ban versenyezhetnek, ahol a hírek szerint jelentősebb célokért szeretnének küzdeni.