Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A brazil bajnokhoz szerződött a Boca támadója – HIVATALOS

A brazil bajnokságban (Campeonato Brasileiro) címvédőnek számító Atlético Mineiro gárdája a Boca Juniors lejáró szerződésű csatárával erősítette…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

Miután a Boca Juniors nem hosszabbította meg a szerződését, a szebb napokat is látott Cristian Pavón szabadúszóként három évre szóló megállapodást kötött az Atlético Mineiro gárdájával.

A 26 esztendős szélső a Talleres Córdoba nevelése volt, majd első alkalommal 2014 és 2019 között erősítette a “genovai” gárdát, amikor annyira jól ment neki a játék, hogy rendszerint európai sztárcsapatok dobálóztak a nevével. 32 gólt szerzett ezen időszak alatt, a 2017-es bajnoki idényben kilenc-kilenc gólt és asszisztot, a rákövetkezőben hat találat mellett 12 előkészítést regisztrált.

Pavón azonban a könnyebb utat választva az MLS-be került, ahol a 2019-es és a 2020-as idény alatt együttesen 14 találatig jutott a Los Angeles Galaxy együttesében. Mivel a kaliforniaiak nem tudtak megállapodni a Bocával a végleges megvásárlásáról, visszakerült az argentin csapathoz.

A második bocás időszakban viszont jobbára meg sem tudta közelíteni korábbi formáját, a 2021-es második kiírásban valamit ismét megvillantva, 21 mérkőzés alatt négy találatig és öt előkészítésig jutott, de az elmúlt időszakban már egyáltalán nem kapott lehetőséget csapatában.

A Hulkkal felálló CAM soraiban Pavón együtt futballozhat honfitársaival, Ignácio Fernándezzel és Matías Zarachóval.