Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: 120 millió euróért érkezhet Lewandowski pótlása – sajtóhír

A Bayern München csapatától elvágyódó Robert Lewandowski helyére a “bajorok” Olaszországból szemelték ki új támadójukat…

A Corriere dello Sport feltételezései értelmében a csatárt kereső Bayern München együttese 120 millió eurót ajánlott fel a Napoli részére Victor Osimhen megszerzése érdekében.

A tehetséges támadó az elmúlt két szezon alatt 62 találkozó alatt 28-szor volt eredményes a nápolyi egylet színeiben, miközben mindkét idény alatt bajlódott sérülésekkel. Osimhen a Serie A magunk mögött hagyott idényét 27 fellépésen 14 találattal zárta, de kihagyásai miatt képtelen volt a bajnokság legjobb góllövői közé emelkedni. A közelmúltban a megszerzése iránt már az Arsenal és a Manchester United is érdeklődött, de egyik angol csapattal sem tudott megállapodni a Napoli vezetősége az eladásáról.

A 23 éves nigériai válogatott támadó korábban a Wolfsburg, a Charleroi és a Lille csapataiban szerepelt.

Osimhen hazája válogatottjában a 2017-es debütálása óta 21 mérkőzésen lépett pályára 11 gólt szerzett, de a 2019-es Afrikai Nemzetek Kupáján elért harmadik helyezésnél egyelőre többre nem volt képes felnőtt válogatottal.

Az olasz sajtó fenti értesülései meglehetősen hihetetlennek tűnnek annak tükrében, hogy a “bajorok” mindig a gazdaságos igazolásokat tartják szem előtt, és például idén nyáron Sadio Mané és Ryan Gravenberch játékjogát együttesen alig több mint 50 millió euróért szerezték meg, míg Noussair Mazraouira ingyen csaptak le.