Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb játékos leigazolását jelentette be a Barcelona – HIVATALOS

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy leigazolták Andreas Christensent.

 (Photo by Craig Mercer/MB Media/Getty Images)

A Barcelona második igazolását jelentette be a mai nap folyamán, miután először Franck Kessié szerződtetését erősítették meg. A katalán gárda most Andreas Christensent igazolta le ingyen a Chelsea-ből. A játékos szintén 2026. június 30-ig írt alá új csapatánál, a szerződésébe pedig ugyanúgy egy 500 millió eurós kivásárlási ár került. A védőt július 7-én mutatják be a Camp Nouban.

Az elmúlt hetekben már tényként kezelték a hírt, miszerint Christensen és a Barcelona megegyeztek egymással, azonban eddig gondok voltak a regisztrálásával, ezért nem is jelentették be a szerződtetését. A katalán gárdának azonban még a pénzügyi év vége előtt sikerült eladnia a tv-s jogainak 10 százalékát egy amerikai cégnek, amely üzletből több mint 200 millió euró bevételt könyvelhettek el még az előző szezonra.

Christensen 2012 óta a Chelsea játékosa, akkor még az utánpótláscsapatban szerepelt. 2015-ben két szezont a Borussia Mönchengladbach csapatában töltött kölcsönben, de 2017 óta végig a londoni klubban játszott. Minden sorozatot figyelembe véve 160 alkalommal lépett pályára a Chelsea színeiben, amelyeken 2 gólt és 2 gólpasszt is jegyzett.