Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Serie A-ban kötött ki a Real Madrid mellőzött támadója – HIVATALOS

Az elmúlt időszak várakozásainak megfelelően a péntek esti órákban hivatalossá vált, hogy a Real Madrid egykori szépreményű igazolása Olaszországba került…

(Photo by John Berry/Getty Images)

A Fiorentina csapata hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy megszerezte a Real Madridtól Luka Jovics játékjogát, aki a hírek szerint ingyen került a “violákhoz”, és jövőbeli eladási árának bizonyos százalékát fizethetik majd a “blancóknak”.

A még mindig csak 24 esztendős szerb támadót a “királyi gárda” 2019 nyarán 60 millió euróért cserébe szerezte meg az Eintracht Frankfurttól, miután fantasztikus formában futballozott náluk. Jovics az utolsó frankfurti évében 48 mérkőzés alatt 27 gólig jutott. Később azonban a madridiaknál képtelen volt megismételni korábbi formáját, első idényében 27 mérkőzés alatt csupán kétszer tudott eredményes lenni. A 2020-2021-es idényre kölcsönben visszatért korábbi csapatához, majd a legutóbbi kiírást már ismét a madridiaknál töltötte, 19 meccsen egyetlen találatra futotta erejéből.

Joviccsal kapcsolatban már jó ideje téma volt a világsajtóban a távozása, miután a Realnál végképp elvesztette a bizalmat.

2018-as bemutatkozása óta 26 mérkőzésen kilenc gólig jutott nemzeti csapatában, a szerb válogatott júniusi Nemzetek Ligája-összecsapásain is betalált kétszer.