Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: Ötöt vágott Franciaország, Geyoro triplázott!

Rendkívül sima győzelmet aratott Franciaország a Női Eb D-csoportjában Olaszországgal szemben. A franciák már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát, Grace Geyoro ráadásul triplázni tudot…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Női Eb 2022, D-csoport:

A 33. percben rendkívül közel járt a vezetés megszerzéséhez Izland, hiszen büntetőhöz jutott. A tizenegyes mögé Thorvaldsdottir állt oda, a rutinos támadó borzasztóan végezte el, a belgák portása, Evrard gond nélkül védte. Az izlandiak a második játékrészben viszont nagyon gyorsan előnybe kerültek. Az 50. minutumban a büntetőt elhibázó Thorvaldsdottir bólintott a kapuba egy beadása után. Ez a gól azonban nem volt elegendő a három ponthoz, mivel a 67. percben Vanhaevermaet tizenegyesével egyenlített Belgium. Több találat már nem született a folytatásban, így tehát 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó. 

Belgium – Izland 1-1 (0-0)
Gólszerzők
: Vanhaevermaet (67., büntető) ill. Thorvaldsdottir (50.)

A vezetést már a 9. percben megszerezte Franciaország, Sara Gamáról Grace Geyoro elé pattant a labda, aki köszönte szépen és a kapuba lőtt. A 12. minutumban Katoto növelte kétgólosra a két válogatott közötti különbséget, a 38. percben pedig Cascarino egy csodás gólt akasztott Olaszország hálójába. A 40. minutumban az olaszok védelme csúnyán lemaradt Geyororól, aki egy higgadt csellel becsapta a portást, majd a kapuba gurított. A félidő vége előtt újra Geyoro talált be, így a franciák ötgólos előnyből várták a folytatást. A második félidőben feljavult az olaszok játéka, a 77. percben pedig a csereként beállt Piemonte révén szépíteni tudtak. 

Franciaország – Olaszország 5-1 (5-0)
Gólszerzők
: Geyoro (9., 40, 45.), Katoto (12.), Cascarino (38.) ill. Piemonte (77.)

A D-csoport állása:

A tabellát köszönjük az eredmények.com-nak!