Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ádám Martin külföldre igazolt – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) előző idényének gólkirálya légiósnak állt, de új klubjának kilétével alighanem jókora meglepetést okozott…

Az ázsiai kontinens legjobb csapatai közé tartozó Ulsan Hyundai a hétfői napon közölte, hogy négy évre szóló megállapodást kötött a Paks magyar válogatott csatárával, Ádám Martinnal.

A 27 esztendős csatár 32 pályára lépés alatt 31 gólt szerzett a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 2021-2022-es idényében, így óhatatlanul megnövekedett a nemzetközi érdeklődés az irányába, melyet a közelmúltban adott interjújában a menedzsere is megerősített. A magyar válogatottban is debütáló csatár iránt állítólag Angliából, Olaszországból, Lengyelországból és az Egyesült Államokból is akadt érdeklődő.

A hírek szerint a Koszta Márkot is foglalkoztató Ulsan már a téli átigazolási időszakban is érdeklődött Ádám megszerzése iránt, csapata azonban nem akarta szezon közben elengedni őt. Hosszú várakozás után azonban nyáron klubja és a játékos is meg tudott állapodni a koreai listavezetővel.

“Négy kiemelt szempontunk volt Ádám Martin átigazolásánál. Az első, hogy a magyarnál mindenképpen erősebb bajnokságban próbálhassa ki magát. A második, hogy egy olyan csapathoz kerüljön, amely saját bajnokságában domináns, azaz sokszor kerül az ellenfél kapuja elé. A harmadik, hogy megfelelő mennyiségű játéklehetőséghez jusson. A negyedik szempont a pénz volt, hiszen egy huszonnyolc éves játékosnál erről sem szabad elfeledkezni. A felsorolt szempontok itt mind teljesültek” – mondta Papp Gábor, Ádám Martin menedzsere a Nemzeti Sportnak az átigazolásról.

Az Ulsan jónevű csapatnak számít a Távol-Keleten, hiszen két hazai bajnoki cím mellett 2012-ben és 2020-ban is megnyerte az Ázsiai Bajnokok Ligáját.