Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rooney visszatért a korábbi csapatához – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelőn a legutóbb az angol másodosztályban tevékenykedő közismert szakember egykori MLS-csapatánál vállalt munkát…

(Photo by Rasid Necati Aslim/Anadolu Agency via Getty Images)

Az MLS-ben szereplő DC United együttese megerősítette, hogy a továbbiakban Wayne Rooney lesz a csapat vezetőedzője, aki korábban aktív labdarúgóként és játékosedzőként is erősítette már a washingtoni együttest.

A 36 éves tréner az elmúlt másfél szezonban az angol másodosztályban (Championship) szereplő Derby County csapatánál dolgozott. A Derby az idény elején 12, majd nem sokkal később újabb 9 pontos büntetést kapott. A súlyos pontlevonás miatt a csapat képtelen volt megőrizni a másodosztályú tagságát, Rooney pedig nem sokkal később bejelentette a távozását a csapattól.

“Wayne egy igazi futballlegenda, és a sportágunk egyik legdinamikusabban feltörekvő menedzsere. Fiatal edzői pályafutása során már bebizonyította, hogy tudja, hogyan kell átvezetni egy csapatot a nehézségeken. Tökéletesen ismeri a bajnokságunkat, és tudja mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen az MLS-ben, köszönhetően annak, hogy játékosként két évet töltött nálunk. Az a szenvedély, melyet az együttesünk mezének viselése közben mutatott, valósággal felvillanyozta a városunkat és a klubunkat. Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy újra köreinkben köszönthetjük őt” – mondta az egyesület társelnöke, Jason Levien.

Az Everton és a Manchester United egykori angol válogatott támadója aktív karrierje utolsó szakaszában, még a Derby előtt, két évet töltött már a washingtoni csapatnál. Rooney a 2018-as és a 2019-es idényben együttvéve 48 mérkőzésen 23 gólt szerzett a DC United színeiben.