Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fiatal hátvédet szerzett a Juventus – HIVATALOS

Az olasz rekordbajnok Juventus együttese a csütörtöki napon üzletet kötött a másodosztályba kieső Genoa együttesével…

A Juventus együttese megszerezte a Genoa 22 éves szélsővédője, Andrea Cambiaso játékjogát, és 2027-ig szóló megállapodást kötött vele. Cserébe a torinóiak a Grifonihoz küldték a 20 éves román válogatott hátvédjüket, Radu Dragusint.

Cambiasót számtalan olasz élcsapat szerette volna megszerezni, akik közül végül a Juventus ajánlatát fogadta el. A tehetséges balbekk a Genoa saját nevelésű játékosa volt, eddig kizárólag kölcsönben hagyta el az együttest, amikor rendszerint alacsonyabb osztályú csapatokhoz irányították őt. Cambiaso az elmúlt idényben mutatkozott be a Serie A-ban, amikor a kieső csapat színeiben alapembernek bizonyult, 26 mérkőzésen vették számításba, és augusztusban a Napoli ellen szerezte meg élete első és eddigi egyetlen élvonalbeli gólját.

Gianluca Di Marzio információi szerint a torinóiak minden bizonnyal kölcsönben a Bolognához fogják irányítani a fiatal játékost.

A két évvel fiatalabb Dragusin 2018 óta a Juventus kötelékében fejlődött, eleinte a harmadosztályú tartalékcsapatban szerepelt, majd a 2020-2021-es szezon során bemutatkozott az első csapatban is. Ennek ellenére a több játéklehetőség reményében az előző idényt kölcsönben a Sampdoria és a Salernitana soraiban töltötte, a két csapatnál együttesen 20 bajnokin szerepelt. Mivel a torinóiaknál továbbra sem számoltak volna vele, így klubváltásra adta a fejét, és a Genoa feljutásért küzdő csapatában még fontos szerep hárulhat rá.