Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: a ráadásban bukta el hibátlan mérlegét a csoportelső Franciaország!

Franciaország végzett a női Európa-bajnokság D-csoportjának élén, míg a másik továbbjutó Belgium lett. Nagyon úgy tűnt, a franciák hibátlan mérleggel kerülnek a negyeddöntőbe, azonban Izland a 112. percben egyenlített…

 (Photo by Joris Verwijst/Orange Pictures)

A franciák rendkívül gyorsan megszerezték a vezetést, Malard révén mindössze 43 másodperc alatt előnyhöz jutottak. Úgy tűnt, hogy ez az egy gól akár elég is lehet a három pont begyűjtéséhez. Azonban a hosszabbításban büntetőhöz jutott Izland, amit Brynjarsdottir értékesített. Érdekesség, hogy Izland veretlenül zárta a csoportot, ám győzni nem tudtak, így búcsúztak a tornától. 

Izland – Franciaország 1-1 (0-1)
Gólszerzők
: Dagny Brynjarsdottir (90+12., büntető) ill. Malard (1.)

A mérkőzés egyetlen gólja a 49. percben született. Egy szabadrúgást követően jó ideig ide – oda pattogott a labda, viszont az olaszok egyszerűen nem tudtak felszabadítani. A játékszer végül De Caigny elé került, aki nem hibázott és a hálóba lőtt. Az 51. minutumban rendkívül közel járt az egyenlítéshez, de Cristiana Girelli a kapufát talált telibe. A hosszabbításban Belgium szintén kialakított még egy nagy ziccert, de Wullaert lövése szintén a lécet érte. 

Olaszország – Belgium 0-1 (0-0)
Gólszerzők
: – ill. Tinne De Caigny (49.)

A D-csoport végeredménye:

A tabellét köszönjük az eredmények.com-nak!