Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

16 éves lett, megkapta a profi szerződést a brazil csodagyerek – HIVATALOS

Az elmúlt időszakban egyebek mellett a Barcelona és a Real Madrid érdeklődését is felkeltő brazil szupertehetség 16. születésnapja alkalmából megkapta élete első profi szerződését nevelőcsapatától…

A Libertadores-kupa előző két kiírását megnyerő Palmeiras csapata a csütörtöki napon profi szerződést kötött saját nevelésű tehetségével, mivel Endrick a mai napon ünnepli 16. születésnapját, így a szabályok értelmében most volt lehetőség a szerződtetésére.

A tehetséges támadót igazi csodagyereknek tartják hazájában, és annak ellenére követelik őt a brazil válogatottban, hogy még egyetlen percet sem játszott a felnőttek közt. Endrick az ifjúsági csapatban 172 mérkőzésen 170 gólt szerzett, és nem egyszer a 20 évesek számára rendezett tornákon is kiemelkedett. Európa összes valamire való topcsapata árgus szemekkel figyeli őt, és bizonyára két év múlva, a 18. születésnapján az egyikük be is fogja jelenteni a szerződtetését – mert akkor lehetséges a legkorábban.

“Nem foglalkozom a körülöttem lévő felhajtással. Egyszerűen csak arra gondolok, hogy még gyerek vagyok, akinek ez csak játék, még nem akarom túl komolyan venni. Később majd komolyan akarok foglalkozni a karrieremmel, de addig még önfeledt szórakozásnak tekintem” – jegyezte meg a közelmúltban.

A ballábas szupertehetséget hazájában nem csak Ronaldóhoz és Romárióhoz, hanem a háromszoros világbajnok Pelé nagyságához hasonlítják.

A mostani egy újabb fontos lépés volt a karrierjében, melyet követően lehetősége lesz a felnőttek közt is bizonyítani a rátermettségét, és választ kaphatunk arra, hogy valóban lehet-e korszakos zseni belőle, mint ahogyan azt a brazilok szeretnék.