Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Ligue 1-ben folytatja az Ajax védője – sajtóhír

Egyre több forrás szerint is eldőltnek tekinthető, hogy az Ajax Amszterdam csapatától távozó balhátvéd az Olympique Lyon együttesében készül folytatni pályafutását…

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

Egyéb források mellett Fabrizio Romano is megerősítette, hogy az Ajax Amszterdam argentin balhátvédje, Nicolás Tagliafico hároméves szerződést készül kötni az Olympique Lyon együttesével, melyhez 4 millió euró ellenében igazolhat át.

A 29 éves bekk több mint négy éve áll a holland egylet alkalmazásában, melytől azonban már januárban távozni akart, miután a Barcelona csábította, klubja azonban nem engedte őt el, így az évad végéig maradt, de a továbbiakban már mindenképpen váltani szeretne.

Tagliafico a 2012-2013-as idényben korábban játszott először Európában, amikor 28 tétmeccsen szerepelt a spanyol másodosztályú Real Murciában, majd egy időre még visszatért hazájába az Independiente csapatához, hogy 2018 januárjában ismét belevágjon a nagy kalandba az Ajax csapatánál. A holland klub alkalmazásában négy és fél év alatt már 169 tétmeccsen lépett pályára, abszolút húzóembernek számít, balhátvéd létére már 16 gólt szerzett a csapatban, miközben az argentin válogatottban is évek óta első választás a posztjára.

A kiszivárgott információk szerint Tagliafico pénteken eshet át az orvosi vizsgálatokon az új klubjánál.