Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: hatot lőtt a Bayern, nehezen nyert a City – videóval

Szerdáról csütörtökre virradóra további európai klubok léptek pályára MLS-csapatokkal, illetve egy mexikói ellenféllel szemben a felkészülés jegyében…

(Photo by Tim Nwachukwu/Getty Images)

A Bayern München csapata talán még a vártnál is simábban, végig dominálva, 6-2-re ütötte ki a Wayne Rooney által irányított D.C. Unitedet az Audi Fielden. A bajorok új igazolásai közül Sadio Mané és Matthijs de Ligt egyaránt eredményes tudott lenni a fölényes győzelem alkalmával. A második félidőre különösen edzőmeccs hangulata lett a találkozónak, a washingtoniak 0-5 után szereztk két becsületgólt, az utolsó szó azonban a Bayerné volt Thomas Müller ziccergólja révén.

D.C. United – Bayern München 2-6 (0-3)
Gólszerzők: Lehland (54.), Ku-DiPietro (83.), ill. Mané (5. – büntetőből), Sabitzer (12.), Gnabry (44.), de Ligt (47.), Zirkzee (51.), T. Müller (90+2.)

 

A Manchester City nagy küzdelemben 2-1-re múlta felül a mexikói Club América csapatát a Houstonban rendezett felkészülési mérkőzésen. A végeredmény már az első félidőben kialakult, miután az angolok mindkét gólját Kevin de Bruyne szerezte, aki előbb egy remek átlövésből, majd Mahrez tökéletes kiugratásából volt eredményes. A két találata közt a mexikóiak csapatkapitánya, Henry Martin egy lefordulást követően vette be Ortega kapuját. A második félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de újabb gólok nem születtek.

Manchester City – Club América 2-1 (2-1)
Gólszerzők: De Bruyne (30., 45+1.), ill. H. Martin (43.)

 

A Premier League előző idényében a bennmaradást épphogy elcsípő Everton méretes pofonba szaladt bele a turné során, ugyanis a Minnesota United 4-0-ra kiütötte Frank Lampard együttesét. Az első játékrészben háromszor is betalált a hazai együttes, büntetőből és egy öngól révén is eredményesek voltak, a végére igazi örömfocit mutattak be, szemben a pályán jobbára csak lézengő liverpooliakkal.

Minnesota United – Everton 4-0 (3-0)
Gólszerzők: E. Reynoso (18. – büntetőből), Tarkowski (32. – öngól), Amarilla (36.), Danladi (78.), ill.