Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csercseszov: “Tudtam, hogy jó csapatot irányítok…”

A Ferencváros 4-1-es idegenbeli sikerrel harcolta ki a továbbjutást a Slovan Bratislava ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében…

 

A magyar bajnok Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov elégedetten értékelt a bravúros továbbjutás után:

“Ami 30 éve történt, az történelem. Örülök, hogy revansot tudtunk venni és a magyar szurkolókkal együtt örülhetünk ennek az eredménynek. Megfelelő felkészülésre és elemzésre volt szükségünk, illetve arra, hogy Pozsonyban mindent végrehajtottunk a pályán, amit megbeszéltünk. Tudtam, hogy jó csapatot irányítok és bíztam benne, hogy képesek leszünk megfordítani a párharc állását.

Nem lehet különválasztani, hogy mit jelent ez a siker a szurkolóknak, a csapatnak, a klubnak vagy éppen az edzőnek. Az első, elveszített mérkőzés után nem voltunk boldogok, utána minden játékossal egyenként beszéltem. Pozsonyban sem minden sikerült úgy a pályán, ahogy szerettük volna, de nagyrészt az zajlott, amit elterveztünk, ennek pedig nagy jelentősége volt a továbbjutás kiharcolása szempontjából.

A lefújás után volt néhány percünk közösen ünnepelni, viszont úgy gondolom, hogy ennek még nincs itt az ideje. A szerdai győzelem még csak az egyik első lépés volt a csoportkör felé, egy meghatározó siker, de hamarosan újabb fontos mérkőzés következik, amelyre koncentrálnunk kell. Egy megfigyelőnk ott is volt a Qarabag szerdai mérkőzésén Zürichben, segít majd a kielemezni az ellenfelet. Egyelőre azonban, a hazai bajnokság rajtjára gondolok, fontos, hogy jó teljesítményt nyújtsunk az idény első bajnokiján.”

A BL-selejtező harmadik fordulójában az azeri Qarabag lesz a zöld-fehérek ellenfele, azt megelőzően pedig vasárnap a Puskás Akadémia ellen indítják a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) új idényét.